Flaggor har använts av alla folkslag i alla år, de vanligaste flaggorna vi känner till är nationsflaggor, men det finns även landskapsflaggor, kyrkflaggor, flottans samt militärens flaggor. Det kan finnas hundratals flaggor i samma land och den flaggan vi känner till som Sveriges flagga idag uppkom först 1906, efter unionsupplösningen. Den svenska flaggan står för fred, frihet och respekt för de mänskliga rättigheterna utöver att det är en symbol för vårt avlånga land. Vissa fotbollslag har även egna flaggor, t.ex har Malmö FF en egen flagga.
Om du vill köpa flaggor att hissa i flaggstången, hänga på väggen eller varför inte på balkongen och bor i Malmö, då kan du gå in här köpa flaggor i Malmö för att hitta den svenska flaggan, eller för den delen utländska som passar just dig. Flaggor finns i alla dess storlekar och det finns två vanliga former. Fyrkant och Vimpel, Kom ihåg att behandla flaggan med respekt, det är absolut förbjudet att skända flaggor i Sverige. Oavsett vart du bor, i vilket landskap om du hissar flaggor i Malmö eller i Stockholm.
Regler för flaggning
Det finns vissa regler för flaggning, hur man ska förvara dem, samt hur man får skylta med dem. T.ex så får vem som helst hänga upp en flagga, det spelar ingen roll vilken nationalitet du har. Det är lagligt för alla länders flaggor att hänga i Sverige, dock får du inte hänga ett lands flagga under en annan. På varje stång får det bara hänga en flagga, detta är för att inget land ska tryckas ner. När någon har dött, eller när det är begravning ska flaggan hissas på halvstång dvs 2/3 av flaggstångens höjd. För att göra detta måste du först hissa den i topp, för att sedan hala ner den, det är samma sak när den ska tas ner, först ska den hissas upp för att sen tas ned.
Man får inte använda de svenska flaggorna som reklam för en tjänst, den får inte associeras med någonting. Vill man använda flaggan för reklamsyfte måste man först anmäla sig till reklamverket.
Dessa regler gäller för flaggor oavsett om du bor i Göteborg eller Malmö.